O nama

Specijalna bolnica Sv. Katarina, osnovana 2011. godine, najveća je privatna bolnica u Hrvatskoj, europski centar izvrsnosti, koji multidisciplinarnim pristupom te koristeći najsuvremeniju opremu omogućuje pacijentima cjelokupnu radiološku dijagnostiku, ortopedske zahvate, kirurgiju kralježnice s liječenjem boli, sportsku medicinu, fizikalnu rehabilitaciju, psihijatrijsku podršku, bolesti uha, grla, nosa i kirurgiju glave i vrata, neurologiju, kardiologiju, ginekologiju, gastroenterologiju, pulmologiju, endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, dentalnu medicinu, plastičnu kirurgiju, medicinsku biokemiju, minimalno invazivne zahvate u području proktologije i vaskularne kirurgije, regenerativnu medicinu te implementaciju inovativnih metoda liječenja i personalizirane (precizne) medicine u kliničku praksu.

Specijalna bolnica Sv. Katarina službena je bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog odbora te partner institucija u znanosti s američkom bolnicom Mayo Clinic i s International Society for Applied Biological Sciences, znanstvenom organizacijom u čijem radu sudjeluje pet dobitnika Nobelove nagrade. U njoj se godišnje liječi više od 40.000 pacijenata iz Hrvatske i inozemstva, a među njima su i vrhunski sportaši sa svih kontinenata. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Specijalna bolnica Sv. Katarina proglašena je sastavnicom 'Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju (ZCI)'. Bolnica je nastavna baza medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci te Medicinskog fakulteta Regiomed iz Bavarske. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina o pacijentima skrbi više od stotinu zdravstvenih djelatnika, među kojima je i 65 vrhunskih liječnika i to putem čak 18 centara izvrsnosti. Na novoj lokaciji u Zagrebu, na adresi Branimirova 71E, bolnica je smještena na više od 4.000 m2 te na jednom mjestu svojim pacijentima osigurava najsuvremeniji dijagnostički, terapeutski i rehabilitacijski pristup na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija.

Bolnica je 2021. završila višegodišnju evaluaciju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Senata Sveučilišta u Osijeku, Nacionalnog zdravstvenog vijeća te Povjerenstva za ortopediju i traumatologiju Ministarstva zdravstva RH te je ostvarila pravo za proglašenjem 'Klinikom za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku'. Ovim je Specijalna bolnica Sv. Katarina, nakon gotovo 100 godina, postala druga Klinika za ortopediju u Gradu Zagrebu. Status Klinike najviši je stupanj akademsko-znanstvene akreditacije koja omogućuje akademsko napredovanje liječnika te je ovlaštena institucija koja provodi edukaciju specijalizanata ortopedije i traumatologije, čime se bolnica pozicionira kao vodeća institucija ovog tipa.

Svjetska prepoznatljivost bolnice je u sljedećim područjima:

 • Sportska medicina (dijagnostika, operacije i rehabilitacija)

  Dva sportska uspjeha vezana uz Specijalnu bolnicu Sv. Katarina treba posebno istaknuti: Hrvatska nogometna reprezentacija, o kojoj skrbi Specijalna bolnica Sv. Katarina, 2018. godine postala je nogometni viceprvak svijeta, dok je Hrvatska Davis Cup teniska reprezentacija 2018. osvojila jedan od najprestižnijih svjetskih teniskih turnira - Davis Cup.

 • Personalizirana medicina (farmakogenetika)

  Specijalna bolnica Sv. Katarina među prvim je zdravstvenim institucijama Europe koje su u kliničku praksu uvele farmakogenetiku. Projekt je realiziran u suradnji s OneOme korporacijom čiji je jedan od osnivača bila i Mayo Clinic.

 • Personalizirana medicina (liječenje matičnim stanicama oštećenja hrskavice)

  Specijalna bolnica Sveta Katarina završila je neke od najvažnijih kliničkih studija iz područja liječenja oštećenja tkiva hrskavice stromalnom vaskularnom frakcijom koja sadrži pericite, mezenhimalne stromalne stanice, tijekom kojih su evaluirani i objektivizirani učinci terapije.

 • Liječenje djece oboljele od Osteogenesis Imperfecta (uglavnom djece iz Rusije, Ukrajine, itd.)

  U suradnji s njemačkim i američkim znanstvenicima, Specijalna bolnica Sv. Katarina u oboljelih od Osteogenesis imperfecta postavlja molekularnu dijagnozu bolesti, rade se operativni zahvati i postupak rehabilitacije.

 • Korištenje prediktivnih genetičkih testova

  Cilj je rano otkrivanje ili sprječavane nastanka karcinom i niza drugih bolesti kao i prevencija nastanka iznenadne srčane smrti.

Ostala postignuća kroz povijest bolnice:

U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sv. Katarina proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj, a u ocjenjivanju najboljih brendova u Hrvatskoj, Sv. Katarina je u kategoriji 'medicine' ostvarila status Superbrands 2016. godine.

2017. godine European Business Award objavio je da je Specijalna bolnica Sv. Katarina, od ukupno 33 000 poslovnih subjekata iz 34 države koji su sudjelovali u natjecanju, izabrana među 10 najboljih europskih institucija u kategoriji 'The Award for Customer Focus'. U ocjenjivanju najboljih europskih kompanija sudjelovali su uglednici iz poslovnog svijeta, akademske zajednice i politike među kojima su i Yves Leterme, bivši belgijski premijer, Karel De Gucht, bivši povjerenik Europske komisije za trgovinu, Wim Kok, bivši premijer Danske i niz drugih. Dodjela nagrade direktno se prenosila širom svijeta putem video linka.

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina je u travnju 2017., tijekom održavanja IMTJ Medical Travel Summit-a u Opatiji, International Medical Travel Journal (IMTJ) , vodeći online časopis za medicinski turizam, dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu te je bolnica Sv. Katarina proglašena 'Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine'.

Iste godine, nakon detaljnog postupka evaluacije, Specijalna bolnica Sv. Katarina postaje prva  europska bolnica kojoj je dodijeljena američka 'The Global Healthcare Accreditation'.

U ožujku 2018. godine Specijalnoj bolnici Sv.Katarina dodijeljena je nagrada i priznanje 'Stvaratelji za stoljeća' za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. U obrazloženju nagrade ističe se kako se ova nagrada dodjeljuje Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jer je svojim aktivnostima i projektima u području društvenog angažmana posebno doprinijela promociji poduzetništva te  promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj.

Krajem 2018 g. Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljena je nagrada za najbolju praksu društveno odgovornog poslovanja u području 'Briga za zajednicu'.

U travnju 2019. prigodom obilježavanja Dana Krapinsko-zagorske županije, na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Donjoj Stubici, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina uručena je Plaketa Krapinsko - zagorske županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu.

U studenom 2019. na svečanosti dodjele 'Zlatne kune', Sv. Katarini uručena je najviša nagrada Hrvatske gospodarske komore 'Priznanje za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu'.

Tijekom zadnjih nekoliko godina u bolnici su dijagnosticirani, operirani ili rehabilitirani brojni sportaši.

Više informacija dostupno na web stranici www.svkatarina.hr.

corvusPay visa mastercard maestrocard dci discover mastercard_securecode verified_by_visa_reverse dci_sigurna_kupnja
Uvjeti korištenjaPravila privatnostiIzjava o kolačićima