Uvjeti korištenja

SUGLASNOST S OPĆIM UVJETIMA KORIŠTENJA USLUGE "VIRTUALNE AMBULANTE“ Specijalne bolnice Sv. Katarina

 • Specijalna bolnica Sveta Katarina pruža videokonzultacije po dogovoru putem online "Virtualne ambulante“, kako bi pacijentima omogućila veću dostupnost svojih zdravstvenih usluga. Usluga "Virtualne ambulante“ je osmišljena da pruži uslugu konzultacija onim pacijentima koji nisu u mogućnosti vidjeti liječnika uživo, ili im je potrebno takva vrsta savjetovanja koje ne zahtjeva osobni kontakt s liječnikom.
 • "Virtualna ambulanta“ nije zamišljena da bude kompletna zdravstvena usluga ili alternativa pravom posjetu liječniku, zahvatu ili operaciji i postojat će slučajevi kada će savjeti pruženi video-konzultacijom rezultirati dogovorenim terminom i daljnjim liječenjem uživo.
 • "VIRTUALNA AMBULANTA“ NIJE NAMIJENJENA ZA HITNE MEDICINSKE SLUČAJEVE. Ne koristite "Virtualnu ambulantu“ ako mislite da je vaš zdravstveni problem hitan slučaj. Korisnik se slaže, potvrđuje i prihvaća da je svjestan činjenice da "Virtualna ambulanta" nije namijenjena za bilo koju vrstu hitnih medicinskih slučajeva. U slučaju sumnje i potrebe zbrinjavanja bilo kakvih hitnih medicinskih stanja, Specijalna bolnica Sv. Katarina preporučuje da nazovete nadležnu hitnu službu.
 • "Virtualnoj ambulanti“ može se pristupiti putem web platforme za naručivanja, koja je u našem vlasništvu i/ili kojom upravljamo, uključujući, bez ograničenja, web stranicu https://www.onlinekonzultacije.svkatarina.hr

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

 • Ovo su Uvjeti pružanja i korištenja usluga (dalje u tekstu “Uvjeti”) za pristup i korištenje bilo koje osobe (“Korisnik”, “Pacijent”) online platforme "Virtualne ambulante“ putem koje se pružaju konzultativne zdravstvene usluge.
 • Kad se u ovim Uvjetima koriste pojmovi “mi”, “nas”, “naši” ili slično, oni se odnose na Specijalnu bolnicu Sv. Katarina koja posjeduje i upravlja "Virtualnom ambulantom“.
 • Pristupanjem ili korištenjem "Virtualne ambulante" ili klikom na oznaku koji označava da ste s razumijevanjem pročitali i prihvatili Uvjete pružanja i korištenja usluga, razumijete i pristajete na ove Uvjete. Pažljivo pročitajte ove Uvjete prije početka korištenja "Virtualne ambulante“. Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih Uvjeta, nemojte se prijaviti na "Virtualnu ambulantu“, prestanite koristiti "Virtualnu ambulantu“ na bilo koji način i ne biste trebali pristupati Virtualnoj ambulanti.
 • Ovi uvjeti podložni su promjenama. Kada se ovi Uvjeti promijene, nova verzija bit će objavljena na web stranici "Virtualne ambulante“ https://www.onlinekonzultacije.svkatarina.hr te na platformi virtualne ambulante https://www.onlinekonzultacije.svkatarina.hr
 • Korisnik izjavljuje svojom odgovornošću da su informacije koje daje točne, te je obaviješten da uporaba lažnog identiteta i širenje lažnih podataka mogu dovesti do kaznenog gonjenja.
 • Kako bi izbjegli nevažeće rezervacije, Specijalna bolnica Sv. Katarina može upotrijebiti navedeni mobilni broj i / ili adresu e-pošte kako bi potvrdila zahtjev pacijenta za termin.

KORIŠTENJE VIRTUALNE AMBULANTE

 • "Virtualna ambulanta“ Vam omogućuje videokonzultaciju s liječnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina (zajednički nazvano „liječnik“) u svrhu provođenja medicinskih usluga Specijalne bolnice Sv. Katarina (zajednički nazvano “Usluge Virtualne ambulante”).
 • Usluga "Virtualna ambulanta“ Specijalne bolnice Sv. Katarina omogućava pacijentima da pronađu liječnika, da od liječnika zatraže sastanak, da izvrše video-konzultacije, da dobiju potvrde o terminu video-konzultacije, istovremeno pružajući liječniku mogućnost savjetovanja na daljinu, praćenje i korekciju pacijentove terapije. Time se "Virtualna ambulanta“ može koristiti, između ostalog, za pristup i olakšavanje dostupnosti:
  • (a) ugovorenim zdravstvenim uslugama, drugom mišljenju, planiranju liječenja, dogovaranju termina liječenja, savjetovanju i informacijama koje su specifično i individualno pružene i dostavljene Vama; i
  • (b) općim informacijama i sadržajima koji su javno dostupni i koji se ne prenose osobno Vama.
  Videokonzultacija koju pruža "Virtualna ambulanta“ osigurava sigurni jedan na jedan šifrirani kanal između pacijenta i liječnika. U pružanju ove usluge "Virtualna ambulanta“ poštuje sva pravila o privatnosti propisanoj odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korisnik je prihvatio sve odredbe o zaštiti osobnih podataka prilikom kreiranja vlastitog profila, te je svjestan da iste može pročitati na javno objavljenoj poveznici o Pravila Privatnosti.
 • PRISTAJANJEM NA OVE UVJETE TAKOĐER PRISTAJETE NA UVJETE PLATFORME O ZAŠTITI PODATAKA KOJA JE DOSTUPNA NA (Pravila Privatnosti). PRAVILA PRIVATNOSTI SU UKLJUČENA U OVE UVJETE I SMATRAJU SE NJIHOVIM DIJELOM. ISTA PRAVILA KOJA SE ODNOSE NA PROMJENE I REVIZIJU OVIH UVJETA TAKOĐER SE PRIMJENJUJU NA PROMJENE I REVIZIJU PRAVILA PRIVATNOSTI.
 • Pacijentu i liječniku nije dopušteno snimanje, kopiranje ili emitiranje bilo kojeg sadržaja ili izvoda sadržaja videokonzultacije u sklopu "Virtualne ambulante“, bez obzira na sredstva, medij, postupak ili svrhu. Oba su informirana da svako kršenje prava na sliku, poštivanje privatnosti ili profesionalne i medicinske povjerljivosti može biti podložno sankcijama, uključujući kaznene sankcije.
 • Oprema (pametni telefon, internetska veza itd.) koja omogućuje pristup i korištenje usluge "Virtualne ambulante“ odnosi se na vlastiti trošak pacijenta, kao i povezani troškovi elektroničke komunikacije (posebno telefonski troškovi, troškovi pristupa internetu). Odgovornost je pacijenta da prije korištenja usluge "Virtualne ambulante“ dobije informacije o cijeni korištenja prethodno spomenute opreme ili usluga od operatora.
 • Pacijent je pozvan da unaprijed osigura sljedeće uvjete tijekom savjetovanja putem "Virtualne ambulante“: pametni telefon ili računalo, kameru i mikrofon, internetsku vezu na svom računalu dozvoli video i audio dozvole našoj usluzi "Virtualne ambulante“ osigura tiho i dovoljno osvijetljeno okruženje
 • Ako okruženje, oprema ili uvjeti za dozvole nisu zadovoljeni, liječnik može prekinuti videokonzultaciju. U slučaju da se pacijent tijekom videokonzultacije i savjetovanja osjeća negativno pod utjecajem narušenog učinka ili kvalitete, dužan nas je o tome obavijestiti.
 • Liječnik koji pruža uslugu "Virtualne ambulante“ jedini ima pravo ocijeniti prikladnost daljinskog savjetovanja pacijenta te može prekinuti videokonzultaciju u slučaju da nisu ispunjeni uvjeti za daljinsko savjetovanje.
 • Pacijent razumije i prihvaća da usluga Virtualne ambulante može biti naplaćena od strane Specijalne bolnice Sv. Katarina čija je odgovornost da pacijenta pravovremeno o tome informira.
 • Usluge "Virtualne ambulante“ nisu u sustavu naplate Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te ih nije moguće ostvariti putem uputnice HZZO-a.

UVJETI PRODAJE

 • Sve usluge koje su naručene putem internet stranice https://www.onlinekonzultacije.svkatarina.hr naplaćuju se prije izvršenja.
 • Omogućeno je isključivo jednokratno plaćanje sljedećim karticama:
 • Kreditne i debitne (Premium Visa, Diners, PBZ: Visa i Maestro, Erste: Maestro, Mastercard, Visa, Zagrebača banka: Mastercard, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, V pay, Maestro
 • Datum i vrijeme rezerviranog termina može se izmjeniti i nakon kupnje, u dogovoru sa zdravstvenim savjetnikom na broj telefona +385 1 2867 400 ili putem e-mail adrese: info@svkatarina.hr.
 • Kupac može zatražiti povrat novca ukoliko se liječnik ne pojavi ili nije dostupan u vremenu rezerviranog termina.
 • Specijalna bolnica Sv.Katarina pridržava pravo ne izvršiti uslugu ukoliko je ista u suprotnosti sa Pravilima i uvjetima korištenja.

CORVUS PAY

 • Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
 • CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
 • Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
 • Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
 • Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

 • Ako mislite da trebate hitnu medicinsku pomoć, ODMAH I HITNO NAZOVITE LIJEČNIKA ILI BROJ ZA HITNE SLUŽBE (112 ili 194 U HRVATSKOJ). Ne oslanjajte se na elektroničku komunikaciju ili komunikaciju putem "Virtualne ambulante“ za hitne medicinske potrebe. "Virtualna ambulanta“ nije osmišljena da olakšava hitne medicinske slučajeve. PRIHVAĆATE, POTVRĐUJTE I SUGLASNI STE DA PLATFORMA NIJE NAMIJENJENA ZA UPORABU U BILO KOJEM OD GORE NAVEDENIH SLUČAJEVA I DA NE SMIJETE KORISTITI PLATFORMU U NITI JEDNOM OD GORE NAVEDENIH SLUČAJEVA.
 • Specijalna bolnica Sv. Katarina ne smatra da je video savjetovanje putem "Virtualne ambulante“ najbolji pristup savjetima iz područja zdravstvenih usluga koje nudi ili doista odgovarajući način liječenja za Vašu posebno zdravstveno stanje ili zdravstveni problem. Nadalje, "Virtualna ambulanta“ nije zamjena za Vašeg liječnika i klinički pregled. Slažete se da ćete odmah kontaktirati svog liječnika ukoliko se Vaše stanje promijeni ili se pogoršaju vaši simptomi. Ako Vam je potrebna hitna pomoć, odmah se obratite najbližem centru hitne službe.
 • Usluga virtualne ambulante, savjetovanje ili videokonzultacija s liječnikom Specijalne bolnice Sv. Katarina ne može i ne zamjenjuje odlazak k liječniku u našu zdravstvenu ustanovu. Preporučujemo i potičemo Vas da provjerite sve informacije koje dobijete od liječnika pružatelja usluge "Virtualne ambulante“. Bilo koje oslanjanje na takve informacije podrazumijeva da to radite u potpunosti na vlastiti rizik i vlastitu odgovornost.
 • Nemojte zanemarivati, izbjegavati ili odgađati dobivanje medicinskog savjeta od svog liječnika ili drugog kvalificiranog liječnika specijaliste, posjećenih uživo, zbog informacija ili savjeta koje ste primili putem "Virtualne ambulante“.
 • Specijalna bolnica Sv.Katarina nastojat će što prije riješiti svaku pogrešku u sustavu. Specijalna bolnica Sv. Katarina će, koliko god je izvedivo, unaprijed obavijestiti svoje korisnike o bilo kakvim ograničenjima dostupnosti zbog aktivnosti održavanja i/ili uklanjanja kvarova na sustavu "Virtualne ambulante“.
 • Korisnik je obaviješten da sustavi prijenosa komunikacija, računalni sustavi koji pružaju hosting web portala ili računala liječnika mogu biti podložni kvarovima, kao i bilo koji računalni sustav. Korisnik se ovim odriče svih mogućih pritužbi protiv Specijalne bolnice Sv. Katarina ili pridruženih subjekata zbog tehničkog kvara u korištenju pruženih usluga ili zbog neuspjeha uspostavljanja videokonzultacije.
 • Korisnik je obaviješten da Specijalna bolnica Sv. Katarina nije odgovorna za kršenje povjerljivosti elektroničkih poruka ili drugih podataka koji su poslani zbog nepravilne provedbe od strane korisnika sigurnosnih uputa povezanih s njihovim vlastitim sustavom.
 • Korisnik prihvaća, potvrđuje i slaže se da je platforma napravljena “u izvornom obliku”, te neće imati prema nama nikakvih zahtjeva, niti izjava protiv nas. Korištenje ove vrste web servisa "Virtualna ambulanta“ je na osobnu odgovornost.
corvusPay visa mastercard maestrocard dci discover mastercard_securecode verified_by_visa_reverse dci_sigurna_kupnja
Uvjeti korištenjaPravila privatnostiIzjava o kolačićima